Доступність посилання

ТОП новини

Герман: вертолітний майданчик під Каневом будують для паломництва багатих


Вертолітний майданчик у селі Пекарі Канівського району потрібний для паломництва сюди багатих людей, заявила сьогодні в Каневі заступник голови Адміністрації Президента України Ганна Герман.

«Такий майданчик потрібний, тому що Шевченківське місце повинно стати місцем паломництва не тільки бідних людей, а й відомих людей з усього світу – президентів, прем’єрів. Це має бути щось обов’язкове у протоколі, так як в інших країнах є», – сказала Герман.

За її словами, могила Тараса Шевченка повинна стати «сакральним місцем». У зв’язку з чим необхідно надати можливість дістатися до цього місця всіма видами транспорту. У той же час, заступник голови Адміністрації не назвала дату, коли буде добудований вертолітний майданчик. «Але я знаю, що це треба зробити», – наголосила вона.

У селі Пекарі Канівського району Черкаської області в рамках підготовки до Євро-2012 розпочали будівництво вертолітного майданчика з пасажирським терміналом з пропускною спроможністю 50 пасажирів на годину і під’їзною дорогою.

Як повідомили в уряді, за проектом будівництва, вартість майданчика становить 96 мільйонів гривень.
XS
SM
MD
LG