Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: пенсійна реформа – соціально небезпечна


Прем’єр-міністр Микола Азаров називає пенсійну реформу соціально небезпечною. Про це він сказав, виступаючи на міжнародному саміті «Лідери змін», що відбувається в Стамбулі (Туреччина).

«Зараз у нашій країні в парламенті розглядається пенсійна реформа. Це надзвичайно болісна, надзвичайно соціально небезпечна реформа», – сказав Азаров.

Водночас прем’єр наголосив, що проведення цієї реформи необхідне, оскільки потрібно вирішити проблему дефіциту Пенсійного фонду.

За словами Азарова, для України надзвичайно актуальне питання знаходження балансу між необхідністю змін і забезпеченням політичної, економічної та соціальної стабільності.

«Як можна забезпечити стабільність у країні, проводячи такі глибокі перетворення? Дуже важливо знайти правильний рецепт, дуже важливо не тільки знати, що треба зробити, щоб здійснити зміни, але реально їх здійснити», – сказав Азаров.

Прем’єр додав, що в Україні також почалася податкова реформа, і мають бути реформи інших сфер життєдіяльності країни.

Кабінет Міністрів розраховує на прийняття Верховною Радою пенсійної реформи на початку квітня.

Раніше віце-прем’єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прогнозував, що парламент розгляне в першому читанні законопроект про пенсійну реформу 15-18 березня. Водночас сьогодні голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що на порядку денному на поточний пленарний тиждень немає законопроекту про пенсійну реформу.
XS
SM
MD
LG