Доступність посилання

ТОП новини

Радіоактивне забруднення сягнуло Токіо


У Токіо зафіксовано підвищену концентрацію радіоактивних ізотопів цезію після викиду радіації на атомній електростанції «Фукусіма-1». Аварійний об’єкт розташований більш як за 200 кілометрів на північ від столиці Японії.

У прилеглих до АЕС районах радіаційний фон підвищено в десятки разів. Влада визнала, що рівень радіації може загрожувати здоров’ю. Прем’єр-міністр Японії Наото Кан попередив про небезпеку ускладнення ситуації і закликав людей, що живуть у межах 30 кілометрів від АЕС, не виходити на вулицю.

«Радіація поширилася з цих реакторів, її рівень видається дуже високим, також є дуже високий ризик продовження виходу радіоактивних матеріалів», – сказав прем’єр-міністр Японії Наото Кан.

Раніше з 20-кілометрової зони навколо АЕС «Фукусіма-1» влада евакуювала більшу частину жителів.

Коментарі Наото Кана оприлюднені після другого вибуху, який стався на АЕС, цього разу в залі третього енергоблоку (вибух у залі першого блоку стався в суботу). Крім того, на четвертому енергоблоці сталася пожежа, яку вдалося загасити. Ці інциденти значно ускладнюють подолання проблем із охолодженням відразу кількох реакторів станції.

Влада оприлюднила нові дані про число жертв землетрусу і цунамі. Кількість людей, офіційно визнаних загиблими, перевищила 2400. За попередніми оцінками, цей показник може зрости до 10 тисяч осіб.
XS
SM
MD
LG