Доступність посилання

ТОП новини

Глава МЗС Франції: Каддафі може відновити контроль над Бенгазі


Міністр закордонних справ Франції Ален Жюппе висловив побоювання, що війська, вірні лівійському лідерові Муаммарові Каддафі, можуть відновити контроль над найбільшим після столиці містом Бенгазі. Саме там знаходяться найбільші сили поставців.

Глава МЗМ Франції не виключив також запровадження нових санкцій проти режиму Каддафі.

«Є багато способів посилити санкції. Наприклад, запровадження морського ембарго.

При цьому не треба виключати можливість обговорити – нехай навіть за відсутності консенсусу – питання про зону, закриту для лівійської авіації, хоча це і не панацея», – заявив Жюппе у вівторок на зустрічі глав дипломатичних відомств Групи восьми в Парижі.

Міністри закордонних справ країн Групи восьми не ухвалювали рішення щодо запровадження над Лівією зони заборони польотів. У підсумковій заяві міністрів, які радилися в Парижі, немає згадки про встановлення такої зони.

У тексті документа, зокрема, йдеться про те, що лівійський лідер Муаммар Каддафі зіткнеться з «серйозними наслідками», якщо продовжить ігнорувати основні права людини.

Раніше США, Росія та Євросоюз висловили стриманість щодо французько-британської пропозиції про запровадження в небі над Лівією зони заборони польотів.

У заяві міністрів Групи восьми також міститься заклик до Ради безпеки ООН посилити тиск на Каддафі з вимогою його відставки – зокрема, через економічні заходи.
XS
SM
MD
LG