Доступність посилання

ТОП новини

З 23 березня Словаччина безкоштовно видаватиме нацвізи українцям


З 23 березня цього року набуває чинності угода між Кабінетом Міністрів України та урядом Словацької Республіки про скасування консульського збору, яку підписали в Києві 6 жовтня 2010 року.

Як повідомляє Департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ України, положення зазначеної угоди передбачають звільнення всіх категорій громадян України та Словаччини від сплати консульського збору за оформлення національних довготермінових віз (які дають право перебувати в країнах більше ніж три місяці, але не більше ніж один рік).

Отже, Словаччина стала четвертою державою-членом Євросоюзу після Литви, Латвії та Естонії, яка підтримала ініціативу України щодо скасування консульських зборів за оформлення національних віз.

«Спрощення порядку поїздок громадян України до Словаччини є важливим кроком України на шляху до подальшої лібералізації режиму з ЄС», – заявляють в українському зовнішньополітичному відомстві.

Для короткотермінових відвідин Словаччини з метою туризму і подібними, як і нині, необхідно буде просити єдину шенгенську візу. За розгляд прохань про такі візи плата не стягується лише з деяких категорій українських громадян, які визначені в Угоді між Україною і ЄС про спрощення оформлення віз.
XS
SM
MD
LG