Доступність посилання

ТОП новини

Рада відмовилась захищати учасників податкового Майдану


Верховна Рада не підтримала законопроект позафракційного народного депутата Олега Ляшка про захист конституційних прав учасників підприємницького Майдану.

За проект постанови про необхідність припинення порушень посадовими особами правоохоронних органів і керівниками центральних органів виконавчої влади конституційних прав громадян України, яких заарештували або затримали після того, як вони вийшли на майдан Незалежності в Києві для захисту конституційних прав на роботу суб’єктів малого та середнього підприємництва, проголосували 119 народних депутатів за необхідних 226.

Проект постанови пропонував доручити Генеральному прокурору України перевірити дії співробітників правоохоронних органів, причетних до затримання та арештів учасників зборів, мітингів і демонстрацій. Проект також пропонував заслухати звіт Генпрокурора та міністра внутрішніх справ України з питань обґрунтованості порушення кримінальних справ проти громадян – учасників зборів і демонстрацій.

Тим часом, голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що звернеться до Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ України з приводу того, щоб парламенту надали «вичерпну інформацію» щодо кримінальних справ та арештів, пов’язаних із акціями протесту проти ухвалення Податкового кодексу.

За даними міліції, в кримінальній справі за фактом навмисного ушкодження майна при встановленні наметового містечка й порушення громадського порядку під час акцій протесту проти ухвалення нового Податкового кодексу на майдані Незалежності в Києві проходять 7 людей.

Наметове містечко встановили 22 листопада 2010 року, із цього дня й до 3 грудня щоночі в ньому ночували від 100 до 300 людей.
XS
SM
MD
LG