Доступність посилання

ТОП новини

Обама закликав обговорити реалізацію резолюції ООН щодо Лівії


Президент США Барак Обама закликав лідерів Великої Британії та Франції Дейвіда Камерона та Ніколя Саркозі обговорити заходи для реалізації ухваленої сьогодні опівночі резолюції Ради безпеки ООН про створення «зони заборони польотів» над Лівією.

Сьогодні опівночі за київським часом Рада Безпеки оголосила про створення такої зони, яка має попередити бомбардування зайнятих опозицією міст і врятувати від загибелі мирне населення.

У заяві Білого дому йдеться, що лідери США, Великої Британії і Франції наголошують на потребі невідкладного виконання резолюції і припинення насильства проти цивільного населення з боку режиму Муамара Каддафі.

Британський міністр закордонних справ Вільям Гейґ привітав ухвалення рішення, покликаного припинити кровопролиття. «Ця резолюція закликає до негайного припинення насильства і посилення санкцій відносно режиму Каддафі. Вона також уповноважує запровадити зону заборони польотів над Лівією і використовувати всі необхідні заходи для захисту цивільного населення і міст, в тому числі Бенгазі, яке опинилося під загрозою атаки в останні дні», – сказав керівник британської дипломатії.

Водночас дипломати вважають, що рішення ООН не передбачає присутності на території Лівії іноземного військового контингенту. Німеччина заявила, що не візьме участі у військовому втручанні в Лівії, вважаючи його вкрай ризикованим.
XS
SM
MD
LG