Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ вимагає розгляду законопроекту про індексацію зарплат і пенсій


Фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає від влади направити свою політику на забезпечення соціальних потреб населення. Про це сьогодні з трибуни парламенту заявив перший заступник лідера фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін.

За його словами, в країні відбувається галопуюча інфляція, зростання цін, а більшість у Верховній Раді по-справжньому турбує «тільки перерозподіл влади». «Це відбувається в той час, як 90% наших громадян перебувають за межею бідності», – сказав Кожем’якін.

Як заявив депутат, влада практично втратила контроль за процесами, що відбуваються в країні. Він наголосив, що рівень інфляції за 2010 рік, за оцінками експертів, становив щонайменше 42%.

«Саме тому фракція «БЮТ-Батьківщина» наполягає на першочерговому розгляді законопроекту про індексацію пенсій, заробітних плат та соціальних виплат на рівень інфляції. Він передбачає в автоматичному режимі підвищення пенсій, заробітних плат та інших соціальних виплат у відповідності до реальної інфляції», – сказав Кожем’якін.

Депутати від БЮТ зареєстрували у парламенті проект закону «Про індексацію пенсій, заробітних плат та соціальних виплат на рівень інфляції» та наполягають на його терміновому ухваленні. За даними «БЮТ-Батьківщини», реальний показник інфляції в Україні становить 42% проти задекларованого владою рівня у 9%.

На даний час Верховна Рада заслуховує голову Фонду держмайна Олександра Рябченка.
XS
SM
MD
LG