Доступність посилання

ТОП новини

Клюєв: у низці регіонів штучно завищили тарифи ЖКГ


Перевірки роботи житлово-комунального господарства в окремих регіонах показали, що відбувається штучне завищення тарифів, заявив перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв.

Як повідомляє прес-служба Клюєва, про це він заявив, коментуючи результати наради з питання заборгованості за газ.

За його словами, зокрема в Сумах перевірки призвели до звільнення керівника облуправління ЖКГ і показали, що завищення тарифів відбувалося через завищення даних про знесення інженерних мереж, використання застарілих норм споживання, внесення до структури тарифу рекламних і консалтингових послуг, завищення вартості оренди автотранспорту.

Клюєв повідомив, що доручення перевірити обґрунтованість підвищення житлово-комунальних тарифів отримали голови всіх обладміністрацій, КРУ, фінмоніторинг, Комісія за цінами і Національна комісія регулювання електроенергетики України.

За словами урядовця, всі компанії, що працюють у сфері житлово-комунального господарства, мають бути перевірені. Якщо після проведення перевірок ситуація в галузі не зміниться, і гроші продовжуватимуть виводитися в офшори і тінь, уряд ставитиме питання про відповідальність голів обласних адміністрацій.

Напередодні НКРЕ постановила підвищити тарифи на електроенергію для населення України на 15% з квітня.
XS
SM
MD
LG