Доступність посилання

ТОП новини

Лівія оголосила про припинення вогню


Лівія сьогодні заявила, що зупиняє військові операції в країні, щоб захистити цивільне населення у відповідності до резолюції Ради безпеки ООН, схваленої напередодні.

Міністр закордонних справ Лівії заявив, що режим Муаммара Каддафі вирішив негайно припинити вогонь.

Така заява з’явилася в той час, як західні держави і НАТО сьогодні провели надзвичайну нараду, на якій обговорили механізми запровадження зони заборони польотів над Лівією.

Переговори відбулися після того, як вчора ООН ухвалила резолюцію, що підтримує «всі необхідні заходи» для захисту цивільного населення Лівії від нападів сил, відданих лівійському лідерові Муаммарові Каддафі.

Виступаючи сьогодні в парламенті, британський прем’єр Дейвід Камерон заявив, що Великобританія «відіграє свою роль» у цьому питанні.

Зокрема, за його словами, Великобританія розгорне винищувачі «Торнадо» і «Тайфуни», підготовка до цього вже почалася і в найбільші години вони будуть передислокуються на авіабазу, звідки зможуть почати операцію.

Французькі літаки також, як очікують, візьмуть участь у міжнародній військовій операції.

Як повідомив Камерон, завтра у Франції відбудуться переговори зі світовими політиками, зокрема з представниками Близького Сходу, щодо дій проти Лівії.

Тим часом, сили Каддафі просуваються на схід Лівії, до оплоту повстанців, міста Бенгазі. За деякими даними, сьогодні вони бомбардували місто Місрата.
XS
SM
MD
LG