Доступність посилання

ТОП новини

Лівії висунули ультиматум зупинити бойові дії негайно


Франція, Велика Британія, Сполучені Штати Америки й арабські країни вимагають, щоб лідер Лівії Муаммар аль-Каддафі «негайно» зупинив напади своїх військ на власний народ, інакше йому загрожує воєнне втручання, відповідно до резолюції Ради безпеки ООН – із такою заявою виступив у п’ятницю апарат президента Франції.

Як мовиться в заяві, в Лівії має бути негайно запроваджене перемир’я і зупинені напади на цивільних осіб, і Каддафі має зупинити наступ своїх військ на місто Бенгазі та вивести їх із міст Адждабія, Місрата й Аз-Завія, й ці вимоги не можуть бути предметом переговорів.

Якщо Каддафі не виконає резолюції ООН, її запровадять воєнною силою, попереджено в заяві.

Також у п’ятницю президент США Барак Обама попередив Муаммара аль-Каддафі, що йому загрожує воєнна операція, якщо він повністю не виконає резолюцію ООН про запровадження зони заборони польотів над Лівією для лівійської військової авіації.

Тим часом увечері в п’ятницю арабський телеканал «Аль-Джазіра» повідомляв, що війська Каддафі ведуть швидкий наступ на головну твердиню повстанців, місто Бенгазі попри перемир’я, оголошене раніше того дня, коли лівійська влада заявила, що припиняє бойові дії на виконання резолюції.

За повідомленнями кореспондента телеканалу в Бенгазі, бої тривали за два містечка, що за 50 кілометрів від цього міста.

Водночас заступник міністра закордонних справ Лівії Халед Каїм заявив, що лівійські війська не мають наміру входити в Бенгазі.
XS
SM
MD
LG