Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко таки приїде до Києва на річницю Чорнобиля – посол


Президент Білорусі Олександр Лукашенко має намір узяти участь у заходах, приурочених до 25-ї річниці Чорнобильської катастрофи, що відбудуться у квітні в Києві, повідомив білоруському агентству «Інтерфакс-Захід» посол Білорусі в Україні Валентин Величко.

Як сказав він у суботу, білоруська сторона буде представлена на квітневих заходах у Києві «на найвищому рівні».

Так він прокоментував на прохання агентства заяву голови Адміністрації Президента України Сергія Льовочкіна про те, що Білорусь на міжнародній конференції в Києві представлятиме прем’єр-міністр.

«У нас є офіційне запрошення української сторони на ім’я нашого президента, і Олександр Лукашенко має намір особисто взяти участь у цих заходах», – сказав посол.

За його словами, «наразі триває ретельна підготовка до них».

«Як мені відомо, Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з головою білоруської держави в рамках саміту ОБСЄ в Астані також особисто запросив його відвідати Київ і взяти участь у чорнобильських заходах», – додав посол Білорусі в Україні.

У квітні в Києві відбудуться саміт із питань безпечного та інноваційного використання ядерної енергії, а також міжнародна конференція «25 років чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього».

У п’ятницю українське агентство «УНІАН» повідомило з посиланням на «джерело в Єврокомісії», що президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу готовий узяти участь у конференції 20–22 квітня, але тільки за умови відсутності на ній президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Того ж дня голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін, посилаючись на дані МЗС України, повідомив, що Білорусь буде представлена на конференції прем’єр-міністром, і додав, що питання про участь Лукашенка «опрацьовується», а деталі участі Баррозу будуть вирішені після його телефонної розмови з Президентом України Віктором Януковичем.

А ще через кілька годин прес-служба Президента України повідомила, що Баррозу підтвердив свою участь у київському саміті 19 квітня. Про його участь у конференції вже не повідомляли.
XS
SM
MD
LG