Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна коаліція почала бойові дії проти сил влади Лівії


Західні країни почали обстрілювати військові цілі сил лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі на виконання резолюції Ради безпеки ООН.

Франція повідомила в суботу, що її військові літаки знищили кілька танків та інших бойових машин армії Каддафі.

Сполучені Штати оголосили, що крилаті ракети, запущені з американських і британських кораблів, вразили 20 об’єктів лівійської протиповітряної оборони.

Тим часом лівійські державні засоби інформації заявили, що західні літаки бомбардували цивільні цілі в столиці Тріполі, а також паливні сховища в місті Місрата і що внаслідок цього загинули цивільні особи.

Також повідомляють, що сотні прихильників Каддафі зібралися поблизу його резиденції на околиці Тріполі, щоб «своїми тілами» захистити її від можливих повітряних ударів.

Операція почалася через лічені години після зустрічі в Парижі чільних представників західних та арабських країн, які домовлялися про шляхи втілення резолюції Ради безпеки ООН, яка в четвер закликала сторони лівійського конфлікту припинити бойові дії, запровадила над Лівією зону заборони польотів лівійської військової авіації і санкціонувала «всі необхідні заходи», щоб захистити цивільних людей від дій урядових сил Лівії.

Раніше в суботу лівійські війська продовжували наступ на місто Бенгазі, твердиню лівійських повстанців, і ввірвалися на його західні околиці після потужного обстрілу всупереч оголошеному владою в п’ятницю припиненню вогню. Тріполі заявив, що його сили в Бенгазі діяли тільки для самооборони, захищаючись від нападів повстанців.
XS
SM
MD
LG