Доступність посилання

ТОП новини

Влада Лівії заявляє про 48 загиблих під час ударів західних сил


Влада Лівії заявляє, що внаслідок воєнної операції західних країн проти режиму Муаммара Каддафі загинули 48 громадян країни.

За повідомленням агенції Reuters, що посилається на очевидців, після нанесення авіаударів в столиці Лівії Тріполі почалась стрілянина.

Американські й британські кораблі випустили 112 крилатих ракет і вразили 20 об’єктів лівійської протиповітряної оборони.

Франція повідомила в суботу, що її військові літаки знищили кілька танків та інших бойових машин армії Каддафі.

Західні країни почали обстрілювати військові цілі сил лівійського лідера Муаммара Каддафі на виконання резолюції Ради безпеки ООН.

Операція почалася через лічені години після зустрічі в Парижі чільних представників західних та арабських країн, які домовлялися про шляхи втілення резолюції Ради безпеки ООН, яка в четвер закликала сторони лівійського конфлікту припинити бойові дії, запровадила над Лівією зону заборони польотів лівійської військової авіації і санкціонувала «всі необхідні заходи», щоб захистити цивільних людей від дій урядових сил Лівії.

В суботу лівійські війська продовжували наступ на місто Бенгазі, твердиню лівійських повстанців, і ввірвалися на його західні околиці після потужного обстрілу всупереч оголошеному владою в п’ятницю припиненню вогню. Тріполі заявив, що його сили в Бенгазі діяли тільки для самооборони, захищаючись від нападів повстанців.
XS
SM
MD
LG