Доступність посилання

ТОП новини

З японської АЕС після появи диму евакуюють робітників


З японської атомної електростанції «Фукусіма-1» евакуюють працівників після того, як сірий дим почав підніматися зі сховища для відпрацьованого ядерного палива на третьому реакторі.

На АЕС повідомили, що розслідують причини появи диму. На відміну від інших п’яти реакторів «Фукусіми-1», на яких використовують паливні стрижні з низькозбагаченим ураном, на реакторі номер три використовують стрижні з більш небезпечним паливом, яке містить сполуки плутонію.

Тим часом, як повідомляє Світовий банк, відновлення Японії від наслідків руйнівних землетрусу, цунамі та аварії на АЕС «Фукусіма-1» може коштувати 235 мільярдів доларів.

У доповіді Світового банку вказується, що катастрофа завдала «безпрецедентних» збитків інфраструктурі країни. Фахівці прогнозують, що економічне зростання Японії загальмує в першому півріччі цього року, але надалі позитивним чинником буде прискорене відновлення протягом наступних кварталів.

За даними поліції Японії, кількість загиблих від землетрусу і цунамі може перевищувати 18 тисяч людей. Зараз офіційно підтверджена загибель понад 8600 людей, майже 13 тисяч, як і раніше, вважають зниклими безвісти.
XS
SM
MD
LG