Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові страйкували працівники державного приладобудівного заводу


Більше ніж півтисячі працівників Державного підприємства «Харківський приладобудівний завод імені Шевченка» сьогодні в Харкові вийшли із пікетом під стіни підприємства, а згодом перекрили й дорогу. У такий спосіб люди вимагали виплати зарплат.

За словами голови профспілки підприємства Віктора Віннікова, робітникам винні гроші за останні півроку.

«Востаннє зарплату ми отримували десь у червні місяці. Тоді це було по сто і по двісті гривень. Розумієте. Ось якби кожен із вас отримав таку мізерну зарплату?», – сказав Вінніков, звертаючись до міських чиновників.

Завод імені Шевченка виготовляє телефонні станції, системи керування для спецтехніки та енергооб’єктів. Однак останнім часом фактично не працює, бо перебуває у стадії банкрутства і проходить процедуру санації.

Керівництво Харківської області раніше заявило про намір завантажити завод замовленням на виробництво електронних книг. Але поки що тривають переговори з інвестором. Наразі загальний борг із зарплати на підприємстві сягає 25 мільйонів гривень.

Сьогодні голова обласної адміністрації Михайло Добкін заявив про намір звільнити директора заводу, а завтра зустрітися із працівниками. Крім того, людям пообіцяли впродовж місяця виплатити частину боргу.
XS
SM
MD
LG