Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв скритикував Путіна за некоректне висловлювання


Президент Росії Дмитро Медведєв назвав неприпустимим вираз прем’єр-міністра Володимира Путіна про «хрестовий похід» щодо військової операції західних країн в Лівії».

«В жодному разі неприпустимо використовувати висловлювання, які, по суті, ведуть до зіткнення цивілізацій, на кшталт «хрестових походів» тощо. Це неприйнятно. В іншому випадку все може закінчитися набагато гірше, ніж це навіть відбувається сьогодні. І про це мають пам’ятати всі», – заявив Медведєв сьогодні, спілкуючись із журналістами. Він зазначив, що не вважає резолюцію Ради безпеки ООН щодо Лівії неправильною.

Раніше сьогодні прем’єр-міністр Росії Володимир Путін назвав «неповноцінною» резолюцію Ради безпеки ООН, яка дозволила встановлення над Лівією «безполітної зони».

Путін також заявив, що операція міжнародної коаліції нагадує йому «середньовічні заклики до хрестового походу», і висловив стурбованість легкістю, з якою, за його словами, США ухвалюють рішення про застосування сили на міжнародній арені.

Події в Лівії, сказав також Путін, підтверджують правильність політики уряду Росії на зміцнення обороноздатності країни.

Росія утрималася під час голосування за резолюцію в Раді безпеки ООН.
XS
SM
MD
LG