Доступність посилання

ТОП новини

Дружина викраденого палестинця збирається подати до суду на Україну – ЗМІ


Вероніка Абу-Сісі, дружина палестинського інженера, який за таємничих обставин у лютому зник в Україні і, як згодом стало відомо, перебуває в ізраїльській тюрмі, планує подати на Україну до Європейського суду з прав людини, повідомляє газета Kyiv Post.

За словами пані Абу-Сісі, яка є громадянкою України, українська влада порушила статтю 25 Конституції України, а також Декларацію прав людини.

Стаття 25 Конституції говорить про неможливість висилати за межі держави або передавати іншій державі громадян України, а Дірар Абу-Сісі, за словами його дружини, мав уже готовий дозвіл на проживання в Україні.

Жінка також повідомила, що позиватиметься також проти Палестинської адміністрації і держави Ізраїль у зв’язку з «бездіяльністю Палестинської адміністрації і нахабством Ізраїлю».

За її словами, Дірарові Абу-Сісі так і не було висунуте офіційне обвинувачення, хоча вже було два судові слухання по його справі.

Жінка також повідомила, що написала прохання про зустріч із головою СБУ Валерієм Хорошковським і чекає на відповідь.

«Я вражена. Ізраїль вже сьогодні визнав факт викрадення мого чоловіка, а Україна досі не визнала, що цю людину було викрадено з території України», – сказала Вероніка Абу-Сісі.

СБУ і Генпрокуратура наразі не коментують зникнення палестинського інженера з української території, у той час як Міністерство внутрішніх справ заявило, що міліція не затримувала і не отримувала від інших держав прохань арештувати чи вивезти його з України.

Як вже повідомляло Радіо Свобода, палестинський інженер зник із потягу, який їхав із Харкова до Києва, в ніч на 19 лютого.

Ізраїльська правозахисниця Далія Керштейн повідомила, що його ув’язнили в Ізраїлі того ж дня, коли він зник в Україні.

Українські ж експерти припускають, що Дірара Абу-Сісі доправили до Ізраїлю приватним літаком без погодження з українською стороною.
XS
SM
MD
LG