Доступність посилання

ТОП новини

Підстави для порушення справи проти Кучми є – адвокат


Представник інтересів удови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко називає дії Генеральної прокуратури непослідовними й такими, що свідчать про політичний вплив на відомство.

«Прокуратура мала рано чи пізно визначитися щодо наявності ознак злочину в діях Кучми. Але дії прокуратури дуже непослідовні», – сказала Теличенко, коментуючи інформацію в ЗМІ про порушення Генпрокуратурою кримінальної справи стосовно екс-президента у зв’язку з убивством журналіста Георгія Гонгадзе.

Як повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», Теличенко наголосила, що ще донедавна «прокуратура обстоювала виключення замовного характеру вбивства Гонгадзе з обвинувачення Пукача (колишній начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач), навіть чинячи тиск на суддів».

«Це свідчить про наявність впливу політики, політичних інтересів у діях Генеральної прокуратури України», – сказала Теличенко. За словами адвоката, вона не може говорити про те, винен чи не винен Кучма. «Але підстави для порушення кримінальної справи стосовно нього є», – заявила Теличенко.

Також, на її думку, фігурантом у звинуваченні має бути не лише Кучма, а й деякі інші особи.

Офіційно прес-служба Генпрокуратури не коментує інформації в ЗМІ про те, що проти Леоніда Кучми порушили кримінальну справу, посилаючись на очікувану прес-конференцію за участю першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна.
XS
SM
MD
LG