Доступність посилання

ТОП новини

Польща готує значне зниження вартості віз для українців – маршалок Сенату


Польща готує значне зниження ціни візи для українці вже в найближчий час, заявив маршалок (спікер) Сенату Польщі Боґдан Борусевич під час засідання четвертої сесії Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща.

У засіданні беруть участь керівники парламентів всіх трьох держав. Маршалок Сенату Польщі зауважив, що далі не може тривати ситуація, коли «звичайна віза до ЄС коштує 40 євро, оскільки така віза – це штучний бар’єр для українських громадян».

Борусевич висловив переконання, що головування Польщі в ЄС буде «особливо хорошою нагодою для підтримки прагнення України до інтеграції в ЄС».

Раніше в українському уряді повідомили, що Польща в односторонньому порядку знижує з 1 березня 2011 року ставку консульського збору за оформлення національних довгострокових віз громадянам України з 35 до 20 євро.

Країни ЄС і «шенгенської зони» самостійно визначають більшість принципів видачі і національних довгострокових віз, по які звертаються з такою метою, як працевлаштування, навчання тощо, а також вартість розгляду прохань про такі візи. Водночас вартість розгляду прохання про короткотермінову єдину шенгенську візу, яку можна отримати з метою, наприклад, туризму чи відвідин родичів, для громадян України (крім деяких пільгових категорій) становить 35 євро, і ці умови регулює тільки Євросоюз.
XS
SM
MD
LG