Доступність посилання

ТОП новини

МЗС рекомендує українцям залишити Лівію найближчим часом


Міністерство закордонних справ «наполегливо» просить громадян України найближчим часом залишити Лівію, повідомив речник МЗС Олександр Дикусаров.

За його словами, відповідно до проведеного аналізу ситуації в цій країні, вона певний час характеризуватиметься як «загрозлива» для життя і здоров’я громадян.

«Ситуація у Лівії тривалий час буде характеризуватись такою, що може нести загрозу громадянам України, які перебувають у Лівії. Враховуючи існуючі загрози для життів та безпеки громадян України та не зважаючи на бажання наших співвітчизників – у тому числі керуючись особистими, матеріальними чи іншими факторами, – МЗС наполегливо рекомендує громадянам України найближчим часом залишити територію Лівії, скориставшись тими можливостями, які надає держава Україна», – сказав речник.

У МЗС наголошують: якщо українці вирішать залишитися в Лівії, то зовнішньополітичне відомство не зможе гарантувати їхньої безпеки. У зв’язку з цим МЗС рекомендує українцям звернутися з питань евакуації до посольства України в Тріполі або до департаменту консульської служби МЗС.

Дикусаров пояснив, що багато українців досі не скористалися можливістю евакуації. За його словами, стосовно евакуації з Лівії до посольства України звернулися близько 20 осіб з приблизно 500, які перебувають в цій країні.
XS
SM
MD
LG