Доступність посилання

ТОП новини

Литвин називає неочікуваним порушення справи проти Кучми


Голова Верховної Ради Володимир Литвин назвав неочікуваним рішення про порушення кримінальної справи проти екс-президента Леоніда Кучми за підозрою у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

«Я володію тією інформацією, яку черпаю із засобів масової інформації. Маю сказати, що це пролунало достатньо несподівано», – сказав Литвин.

Разом із цим спікер не став коментувати відповідне рішення Генпрокуратури, пославшись на етику. «Хотів би виключити постановку вашого питання в площині тиску», – сказав він, відповідаючи на запитання, чи можна розглядати порушення справи Генпрокуратурою як спробу тиску на спікера.

Водночас він звернув увагу на те, що в повідомленнях про порушення справи голова Верховної Ради не фігурує.

Сьогодні перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін підтвердив інформацію про порушення кримінальної справи проти колишнього Президента України Леоніда Кучми за підозрою в перевищенні влади, наданні незаконних розпоряджень керівництву МВС, які призвели до вбивства журналіста Гонгадзе.

Зі зникненням Гонгадзе в 2000 році в Україні розгорівся політичний скандал навколо можливої причетності до цього вбивства Кучми, тодішнього голови Адміністрації Президента Литвина, а також колишнього голови Служби безпеки України Леоніда Деркача.
XS
SM
MD
LG