Доступність посилання

ТОП новини

Працівники харківського заводу знову протестували


Кількасот працівників Харківського приладобудівного заводу імені Шевченка сьогодні колоною пройшли від заводу до будівлі обласної державної адміністрації.

Навпроти владного будинку, на майдані Свободи, робітники провели гучний мітинг із єдиною вимогою — виплатити їм заробітну плату за останні три роки. Кожному співробітникові винні в середньому15-18 тисяч гривень. Зарплату дають частково – по сто-двісті гривень.

Як розповіла Радіо Свобода одна з учасників акції протесту, працівниця заводу Валентина Андріївна, погасити борг і завантажити підприємство замовленнями місцева влада обіцяла ще влітку минулого року. Натомість питання не вирішене, а на заводі лише розпродають майно.

«Яка електронна книга? Яку замовлення? Якщо станки розпродаються...», – каже працівниця заводу.

За словами робітників, піти до обласної адміністрації пішки вони вирішили через те, що посадовці самі не схотіли до них їхати, хоча і обіцяли це напередодні. Натомість запросили ініціативну групу до себе.

На зустрічі з працівниками голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін сказав, що всі борги на підприємстві виплатять вже до середини цього літа. Для цього вже днями візьмуть банківський кредит. Спочатку виплатять зарплату за поточний місяць. Також влада пообіцяла заводові замовлення від «Турбоатому» та «Хартрону».

Переговори з ініціативною групою тривали дві години. Наразі працівники ще не вирішили, чи вірити черговим обіцянкам. Але поки що не планують акцій протесту.
XS
SM
MD
LG