Доступність посилання

ТОП новини

Союз НАТО готовий долучитися до дій коаліції в Лівії


Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив сьогодні, що Північноатлантичний союз за необхідності готовий долучитися до ведення операції в Лівії. Зараз в операції бере участь низка країн, зокрема, й членів НАТО, але не Північноатлантичний союз як організація.

За словами Расмуссена, НАТО завершив планування дій з надання допомоги операції зі встановлення над Лівією безполітної зони. «За необхідності, чітко визначеним чином, ми внесемо свій внесок у широкі міжнародні зусилля для захисту народу Лівії від насильства з боку режиму Каддафі», – заявив Расмуссен сьогодні на брифінгу в Брюсселі.

Раніше цього ж дня міністр оборони США Роберт Ґейтс у ході візиту до Росії назвав «брехнею» твердження лівійського лідера Муаммара Каддафі про жертви серед мирного населення в результаті ударів сил міжнародної коаліції по позіціях у Лівії.

Після переговорів з міністром оборони Росії Анатолієм Сердюковим у Москві Ґейтс зазначив, що в Росії лунали заяви про ситуацію в Лівії, які не відповідають дійсності.

«Коаліція всіма силами намагається уникнути жертв серед цивільного населення, і більшість наших цілей – це об’єкти протиповітряної оборони, що розташовані далеко від населених пунктів. Інтенсивність ударів по Лівії найближчими днями має суттєво знизитися», – заявив керівник Пентагону.
XS
SM
MD
LG