Доступність посилання

ТОП новини

Кучма називає порушення справи несподіванкою і не відчуває провини


Колишній Президент України Леонід Кучма заявляє, що спокійний і готовий спілкуватися зі слідчим. Про це він сказав сьогодні перед допитом у Головному слідчому управління Генеральної прокуратури України.

«Я спокійний, чесно кажу – спокійний. Спокійний, тому що я не відчуваю своєї провини. Ви добре знаєте, що 10 років я жив в умовах найжорстокішого психологічного пресу... Це справді так було. Тому я сьогодні морально готовий пройти через всі муки пекла для того, щоб довести, що я не винний», – сказав Кучма.

За його словами, порушення кримінальної справи стосовно нього було несподіваним.

«Як сніг серед ясного неба. Я дізнався про це так само, як і ви, – із засобів масової інформації. Тому я сьогодні йду і чекаю, що мені скажуть», – заявив екс-президент.

Кучма нагадав, що неодноразово приходив до Генпрокуратури як свідок. «Нового не могло з’явитися за цей час, тому що крім плівок, які, як ви самі розумієте, не можуть бути доказом,... нічого немає», – додав він.

21 березня Генпрокуратура порушила справу проти Кучми за підозрою в причетності до вбивства Гонгадзе. Екс-президента підозрюють у перевищенні влади і наданні незаконних розпоряджень Міністерству внутрішніх справ. Кучмі обрали запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.
XS
SM
MD
LG