Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко обіцяє повернутися з Бельгії через три дні


Лідер партії «Батьківщина», екс-прем’єр Юлія Тимошенко обіцяє повернутися з Брюсселя через три дні.

«Я можу твердо сказати, що Президент України (Віктор Янукович) може на таке щастя не розраховувати», – сказала вона в аеропорту «Жуляни», відповідаючи на запитання, чи можливий варіант її неповернення в Україну.

Тимошенко додала, що планує повернутися ввечері у п’ятницю, 25 березня.

Екс-прем’єр поінформувала, що, крім участі в саміті Європейської народної партії, вона планує зустрітися з президентом Європарламенту Єжи Бузеком, президентом Європейської ради Германом ван Ромпеєм, а також із єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Філе.

За словами Тимошенко, її основним завданням, зокрема й під час цієї поїздки, є «зупинити рух України у зворотному напрямі», а також повернути країні її європейські перспективи.

Проти Тимошенко порушені дві кримінальні справи – щодо нецільового використання коштів, виділених у рамках Кіотського протоколу, а також про перевищення влади та службових повноважень під час закупівлі під гарантії уряду та ввезення на територію України спеціалізованих медичних автомобілів.

Екс-прем’єр перебуває на підписці про невиїзд. Проте у зв’язку з припиненням слідчих дій Генпрокуратура задовольнила клопотання Тимошенко про поїздку до Брюсселя.
XS
SM
MD
LG