Доступність посилання

ТОП новини

Альтернативи пенсійній реформі немає – Акімова


В Адміністрації Президента не мають наміру відмовлятися від пенсійної реформи, заявляє перший заступник голови АП Ірина Акімова.

«Світовий досвід показує – немає альтернативи пенсійній реформі ... Тому нам необхідно ґрунтовно попрацювати над модернізацією пенсійної системи, виважено підійти до впровадження другого накопичувального рівня», – заявила Акімова на IV з’їзді Федерації профспілок України.

Водночас голова Федерації профспілок, народний депутат від Партії регіонів Василь Хара різко розкритикував запропонований проект пенсійної реформи. «Про пенсійну реформу: це взагалі світовий скандал», – заявив він, виступаючи на з’їзді.

«Саме Федерація профспілок України припинила ухвалення антинародного законопроекту із пенсійної реформи», – сказав він, наголосивши, що в цьому законопроекті «реформами і не пахне».

За словами Хари, «фінансові проблеми мають вирішуватися фінансовими механізмами». Зокрема, заявив регіонал, для погашення дефіциту пенсійного фонду потрібно передусім виводити економіку з тіні, а також збільшувати кількість робочих місць, підвищувати заробітні плати.

Голова ФПУ заявив, що наразі Україна перебуває на передостанньому місці в Європі за рівнем заробітної плати, випереджаючи у цьому списку лише Молдову.

Сьогодні віце-прем’єр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що без проведення пенсійної реформи Міжнародний валютний фонд припинить кредитування України.

Пенсійна реформа, зокрема, передбачає підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років.
XS
SM
MD
LG