Доступність посилання

ТОП новини

Янукович вирушає до Азії


Київ – Президент Віктор Янукович вирушає з офіційним візитом до В'єтнаму, Сінгапуру і Брунею, повідомив журналістами глава адміністрації Президента Сергій Льовочкін. За його словами, переговори на найвищому рівні у В'єтнамі, Сінгапурі та Брунеї будуть спрямовані на вихід на нові ринки України та збільшення присутності України в цьому регіоні.

Робоча програма візиту Віктора Януковича розпочнеться з бізнес-форуму у Ханої, в якому також візьме участь президент В’єтнаму Нґуєн Мінь Чієт, повідомив керівник делегації, що супроводжуватиме главу держави, депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах.

У Сінгапурі та Брунеї також відбудуться форуми та переговори щодо розширення економічної співпраці. Крім просування українських товарів на ринках країн південно-східної Азії, з представниками бізнесу Сінгапуру говоритимуть й про перспективи інвестування в українську економіку, каже Анатолій Кінах.

«У складі бізнес-делегації представники, в першу чергу, машинобудування. Це транспортне машинобудування, авіабудування. Також напрямки, що стосуються енергетичного комплексу. Агропромисловий комплекс – переробна галузь. Базові галузі, безумовно, представлені: хімічна і гірничо-металургійна. І напрямки, що стосуються виробництва фармацевтичної продукції», – зауважив Кінах.

Низька вартість праці дозволяє українським товарам конкурувати на ринках Азії – Терьохін

Найбільш перспективними напрямками економічної співпраці з країнами південно-східної Азії є торгівля українським металопрокатом та продукцією важкого машинобудування, вважає економічний експерт Віктор Лисицький.

«Досить значна частка металургійної промисловості йде у В’єтнамі, тощо. У нас, крім того, виробляються унікальні механізми. Україна могла би бути цікавою для країн південно-східної Азії у питаннях освоєння виробництва і експлуатації газових турбін», – зазначив Лисицький.

Водночас, на думку екс-міністра економіки, депутата від «БЮТ-Батьківщини» Сергія Терьохіна, на ринках країн Азії могли би знайти попит і споживчі товари, вироблені в Україні. Низька вартість робочої cили в Україні додає вітчизняним товаром конкурентоспроможності, запевнив опозиціонер.

«Якщо ви порівняєте заробітні плати китайців та українців, то українці менше отримують. Тобто, вартість праці в Україні менша. Давайте закінчувати говорити, що китайці працюють за безцінь. За безцінь працюють українці. Тому продукція, що виготовлена в Україні, дешевша. У нас вартість робочої сили менша, ніж в Азії. На жаль», – наголосив Терьохін.

Візит Віктора Януковича до країн південно-східної Азії триватиме до 31 березня, повідомили у адміністрації Президента.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG