Доступність посилання

ТОП новини

У Лівії тривають бойові дії


Військово-повітряних сил Муамара Каддафі «більше не існує як бойової сили», сказав командувач британської авіаційної операції в Лівії, віце-маршал Ґреґ Баґвелл.

Водночас лояльні Каддафі сили продовжують бойові дії проти повстанців за допомоги танків та артилерії. У контрольованому опонентами режиму місті Місрата вони обстріляли лікарню, також триває тиск на позиції повстанців біля міста Зінтан.

Тим часом посли 28 країн НАТО зустрілися в Брюсселі, щоб вирішити, яким має бути рівень участі альянсу в реалізації резолюції ООН про зону заборони польотів.

Прес-секретар НАТО Оана Лунджеску сказала, що жодного рішення з цього питання ще не ухвалено. «Усі 28 членів союзу провели конструктивне обговорення. Вони вже здійснили перший крок на шляху реалізації резолюції Ради безпеки ООН, і дуже важливо, що союз НАТО є єдиним і вживає спільних заходів», – сказала прес-секретар.

Франція прагне утворення «керівної групи» членів коаліції, у тому числі й за участі представників Ліги арабських держав. Така група мала би здійснювати політичний контроль. Водночас Франція погодилася зі Сполученими Штатами і Великою Британією, що НАТО має відігравати ключову роль в операції.
XS
SM
MD
LG