Доступність посилання

ТОП новини

Кучма: сьогодні буде очна ставка з Пукачем


Колишній Президент України Леонід Кучма заявляє, що Генеральна прокуратура сьогодні має намір провести очну ставку за його участю з колишнім керівником кримінальної розвідки Міністерства внутрішніх справ, обвинувачуваним в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе, Олексієм Пукачем.

Про це Кучма сказав біля будинку Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури перед допитом.

Екс-президент наголосив, що в нього немає жодних заперечень проти зустрічі з Пукачем.

Водночас Кучма заявив, що не хоче очної ставки з колишнім офіцером Управління державної охорони України Миколою Мельниченком, але погодиться на неї, якщо прокуратура наполягатиме.

«Я і сьогодні відмовляюся від очної ставки з Мельниченком… Я не розумію, як можна з цією істотою перебувати в одному приміщенні... Він за десять років на мене вилив стільки бруду. Протягом десяти років назад він зраджував національні інтереси», – сказав колишній Президент.

На його переконання, Мельниченко займався «підробленням і фальсифікацією», зокрема і справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Кучма вкотре наполіг на своїй невинуватості. Він повідомив, що йому вручили постанову про порушення кримінальної справи. «Абсолютно жодних нових фактів не з’явилося… Те, що я не погодився категорично з жодним пунктом обвинувачення, крім того, що я – Кучма Леонід Данилович, – це однозначно», – сказав екс-президент.

Кучма зауважив, що постанова базується на свідченнях Миколи Мельниченка, Олександра Мороза та плівках Мельниченка.

Він знову наголосив, що готовий пройти всі слідчі дії, щоб довести, що не має жодного стосунку до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Вчора Кучма побував у Генпрокуратурі, де ознайомився з постановою про порушення кримінальної справи. Його допитали як підозрюваного й обрали для нього запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. 21 березня Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти колишнього Президента за підозрою в причетності до вбивства Гонгадзе.
XS
SM
MD
LG