Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина»: влада застосовує цензуру до радіомережі «Мелодія»


У партії «Батьківщина» стверджують, що «знищення» радіомережі «Мелодія» є неприпустимим проявом цензури з боку держави.

«Історія зі знищенням всеукраїнської радіомережі «Мелодія» демонструє, що там, де влада не може взяти під свій контроль інформаційну політику шляхом цензури, в хід йде тиск на власника ЗМІ. Якщо ж і це не спрацьовує, то включається адміністративний бульдозер у вигляді Нацради з питань телебачення і радіомовлення, який просто відбирає ліцензії у неугодних медіа», – йдеться в заяві партії, поширеній її прес-службою у четвер.

У прес-службі зазначили, що 16 березня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні ухвалила рішення виділити 55 радіочастот компанії «Новий Обрій».

«12 з цих частот належать радіомережі «Мелодія», – наголосили в «Батьківщині», додавши з посиланням на колектив радіомережі, що таке рішення Нацрада ухвалила «через певні корупційні складові».

«Таку ж схема застосовували проти «5-го каналу» і ТВі. У такий самий спосіб тепер знищують загальнонаціональний мовник «Радіо Мелодія», – зазначили в «Батьківщині».

У партії підтримують звернення колективу радіомережі до президента Віктора Януковича і глави СБУ Валерія Хорошковського з вимогою розслідувати цю ситуацію.

Кілька днів тому творча інтелігенція звернулась із заявою до Президента України Віктора Януковича зупинити знищення Всеукраїнської радіомережі «Мелодія». Серед підписантів – співаки Ніна Матвієнко, Тарас Петриненко, Руслана Лижичко, поет Іван Драч, актори Богдан Бенюк, Анатолій Хостікоєв, Наталя Сумська; музикант, народний депутат Ян Табачник.
XS
SM
MD
LG