Доступність посилання

ТОП новини

Главою УГКЦ обрали владику Святослава Шевчука – ЗМІ


Главою Української греко-католицької церкви обрано владику Святослава (Шевчука), повідомляють агентства новин, посилаючись кожен на своє «джерело, близьке до УГКЦ».

За даними джерел, за цього кандидата віддала голоси більшість учасників виборчого синоду УГКЦ, що проходить у Львові з 21 березня.

Водночас в УГКЦ поки що не коментують цієї інформації.

Наразі владика Святослав є апостольським адміністратором єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі (Аргентина).

Святослав Шевчук народився 5 травня 1970 року в райцентрі Стрий Львівської області, освіту здобув в Аргентині та Львівській духовній семінарії УГКЦ, в якій потім працював префектом і віце-ректором. Також був особистим секретарем попереднього глави УГКЦ кардинала Любомира Гузара.

У четвер учасники виборчого синоду УГКЦ проводили голосування за спрощеною схемою, згідно з якою голову церкви обирають простою більшістю голосів учасників синоду. Перші три дні виборів результатів не мали – тоді для перемоги потрібно було набрати дві третини голосів.

Єпископ, обраний главою УГКЦ, після підтвердження з Рима складе обітницю виконувати свої обов’язки. Повністю він вступить на посаду після інтронізації, яка, за даними сайту УГКЦ, запланована на 27 березня в Києві.

Участь у синоді взяли 40 єпископів УГКЦ.

Вибори нового голови Української греко-католицької церкви призначили після того, як у лютому цього року Папа Римський прийняв відставку глави УГКЦ кардинала Любомира (Гузара) за станом здоров’я.
XS
SM
MD
LG