Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Україна вперше отримала найвищий ступінь гарантій від МАГАТЕ


Міжнародне агентство з атомної енергетики вказує на використання ядерних матеріалів в Україні виключно в мирних цілях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

Відповідно до повідомлення, про це свідчать результати щорічної доповіді про стан дотримання державами-членами гарантій МАГАТЕ, оприлюдненої 3 травня.

За повідомленням, Україна вперше за роки незалежності одержала найвищий ступінь гарантій – так звані «широкі гарантії», які свідчать про відсутність незадекларованих ядерних матеріалів і пов’язаної з ними діяльності, а також про використання їх виключно в мирних цілях.

«Досягнутий результат є свідченням визнання міжнародною спільнотою ухваленого більше року назад Президентом України Віктором Януковичем рішення щодо вивезення з нашої території запасів високозбагаченого урану», – йдеться у повідомленні.

Як наголосили в МЗС, Україна була і залишатиметься лідером процесу ядерного роззброєння та контролю над розповсюдженням ядерних матеріалів.

У квітні Президент Віктор Янукович заявив, що Україна має намір вивезти зі своєї території весь високозбагачений уран до квітня 2012 року.
XS
SM
MD
LG