Доступність посилання

ТОП новини

ВО «Свобода»: в Харкові бюджетників змушують йти на мітинг на підтримку Кирила


Всеукраїнське об’єднання «Свобода» заявляє, що Харківський обласний осередок Партії регіонів примушує бюджетних працівників міста й області виходити 7 травня на мітинг на підтримку голови російської православної церкви патріарха Кирила, який перебуватиме із дводенним візитом у Харкові.

За інформацією «свободівців», у мітингу братимуть участь 12 тисяч людей.

«Під адміністративним тиском до театру опери та балету виведуть студентів та викладачів вишів, учителів, вихователів дитячих садків та інших працівників бюджетного сектору», – заявили в харківському осередку об’єднання.

Водночас, як кажуть у ВО «Свобода», їхню організацію представники міської влади попросили «добровільно» відмовитися від проведення акції проти візиту патріарха Кирила, інакше пообіцяли заборонити її через суд.

Тим часом, керівник Департаменту освіти харківської міськради Ольга Деменко назвала таку інформацію «нісенітницею». Вона заявила Радіо Свобода, що «ніхто нікого не змушує йти, таких команд не було й бути не може. Віруючі люди йдуть із чистою душею і виключно добровільно».

Російський патріарх Кирило прибуває у Харків 7 травня, щоб взяти участь в урочистостях з нагоди 90-річчя митрополита Харківського і Богодуховського (УПЦ МП) Никодима, які відбудуться в цей день в оперному театрі.

Наступного дня, 8 травня, за участі київського митрополита Володимира голова Російської православної церкви здійснить літургію на майдані Свободи, після чого покладе вінок до меморіалу слави в Лісопарку.
XS
SM
MD
LG