Доступність посилання

ТОП новини

Янукович обіцяє підвищити пенсії ветеранам на 20-25%


Президент України Віктор Янукович обіцяє підвищити пенсії ветеранам на 20-25%. Про це глава держави сказав, виступаючи на урочистому зібранні у Національному палаці «Україна» з нагоди 66-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні.

За словами Президента, він розуміє, що ветерани чекають від держави реальної соціальної допомоги. Посилаючись на скрутну економічну ситуацію, Янукович запевнив, що влада робить усе, що може, щоб забезпечити гідне життя ветеранів.

Глава держави пообіцяв, що нинішній і наступні роки для влади будуть «роками ветеранів», а також запевнив, що влада розробить системний план дій з підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни.

За словами Януковича, цей план почне втілюватися в життя з другого півріччя 2011 року й остаточно буде виконаний у 2015 році. «Його реалізація буде на моєму особистому контролі», – наголосив Президент.

Янукович нагадав, що торік держава запровадила щомісячну допомогу для ветеранів війни. Він пообіцяв, що перерахунок цієї допомоги буде здійснюватись постійно і підвищуватись разом з підвищенням прожиткового мінімуму.

Також Президент пообіцяв, що одноразову грошову допомогу до Дня Перемоги збільшать на 40% починаючи з наступного року.

«Цього року ми підвищимо пенсії для інвалідів Великої Вітчизняної війни та жертв нацистських переслідувань на 20-25% і збираємося продовжити таке збільшення пенсій щорічно, до 2015 року», – сказав Янукович.

Він пообіцяв збільшувати допомогу і сім’ям загиблих, і дітям війни. За словами глави держави, цього року діти війни додатково до пенсії отримають 10% від прожиткового мінімуму.

Також Янукович пообіцяв збільшення фінансування на харчування, медикаменти для ветеранів, збільшення кількості місць у лікарнях та вирішення інших соціальних проблем, зокрема, серед іншого, ветерани отримають знижку в аптеках до 30%.

Крім того, за словами Президента, держава надасть квартири усім ветеранам, які потребують покращення житлових умов.
XS
SM
MD
LG