Доступність посилання

ТОП новини

Колотницька перебуває в Норвегії – українські дипломати


У Міністерстві закордонних справ України отримали попереднє підтвердження перебування в Норвегії українки Галини Колотницької – колишньої особистої медсестри лівійського лідера Муаммара Каддафі.

«За попередньою інформацією, вона справді перебуває в Норвегії, найімовірніше в таборі для біженців. Законодавства цієї країни вона не порушувала, нарікань норвезької сторони на її перебування немає», – цитує представника МЗС агентство «Інтерфакс-Україна» у четвер.

За словами співрозмовника агентства, взагалі, звернення до органів міграції Норвегії з проханням надати притулок громадянину України – це його приватна справа. Він наголосив, що українські дипломати за своєю ініціативою звернулися за підтвердженням цієї інформації до відповідних органів Норвегії – винятково з інформативною метою.

«Посольство України в Норвегії звернулося до правоохоронних органів цієї країни з проханням підтвердити або спростувати факт звернення громадянки України Галини Колотницької стосовно притулку», – зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Раніше у четвер норвезька газета VG із посиланням на власні джерела повідомила, що Галина Колотницька перебувала в середу вночі в приймальному центрі Рефстад (Refstad) в Осло, де її допитала імміграційна поліція, однак офіційного підтвердження цієї інформації не було.
XS
SM
MD
LG