Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати і дружина Луценка звернулися до Януковича


Адвокати колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та його дружина Ірина закликають Президента Віктора Януковича втрутитися в його справу і вжити заходів для відновлення конституційних прав.

У зверненні до глави держави, яке наводить прес-служба «Народної самооборони», йдеться про те, що рішення про арешт Луценка є протиправним.

Захисники Луценка просять Януковича вплинути на Генеральну прокуратуру в питанні зміни запобіжного заходу для колишнього міністра, який голодує вже протягом 15 днів, різко схуд, і стан здоров’я якого погіршується.

«Станом на сьогодні ми не отримали жодної відповіді на всі наші звернення до Генерального прокурора України, а тому вимушені звернутися до Вас як до Гаранта дотримання конституційних прав і свобод громадян України… Зважаючи на те, що працівниками Генпрокуратури порушуються законні права Луценка Ю.В., а також враховуючи, що невжиття негайних заходів може спричинити непоправної шкоди здоров’ю та життю Луценка Юрія Віталійовича, просимо Вашого особистого втручання з метою поновлення його прав, гарантованих Конституцією», – йдеться в зверненні.

У четвер Луценко надіслав листа на ім’я Генерального прокурора про те, що опиратиметься примусовому годуванню, навіть якщо співробітникам СІЗО доведеться для виконання цієї процедури застосовувати силу.
XS
SM
MD
LG