Доступність посилання

ТОП новини

Депутати не змінять доступ до публічної інформації – Шевченко


Найближчим часом український парламент не вноситиме зміни до закону «Про доступ до публічної інформації». Таку думку висловив голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, БЮТівець Андрій Шевченко сьогодні на громадській презентації закону.

«Наша позиція, і я тут візьму на себе сміливість говорити від всього комітету, – ми будемо стояти за те, щоб у нас якнайшвидше і якнайкраще почав працювати той закон про доступ до публічної інформації, який ухвалений. Подивимося, як він почне працювати, тоді будемо думати про подальші зміни. Головне – не допустити ревізію цього закону», – наголосив Андрій Шевченко.

Напередодні громадські організації звернулися до спікера Верховної Ради Володимира Литвина з вимогами не вносити зміни до ухваленого у січні закону «Про доступ до публічної інформації».

Андрій Шевченко підтвердив, що як голова парламентського комітету отримав від голови Верховної Ради документ із пропозиціями щодо змін. «Скажу загальне враження: є слушні зауваження, які є сенс врахувати, але й є зауваження, які докорінно змінюють філософію цього закону», – додав він.

Голова комітету також зазначив, що зараз не стоїть питання «швидких змін і, я думаю, що голова Верховної Ради України чи хтось інший не ініціюватиме такі зміни в найближчому майбутньому». «Якщо такі зміни з’являються, то я впевнений, що в залі більшості на їх підтримку в найближчому майбутньому не знайдеться», – сказав Андрій Шевченко.

Водночас він наголосив на необхідності внесення змін до близько 50 законів та 4 кодексів, щоб закон про публічну інформацію запрацював «в повному обсязі».

Закон України «Про доступ до публічної інформації» набуде чинності 9 травня.
XS
SM
MD
LG