Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові суд заборонив пікетувати візит Московського патріарха Кирила


Харківський окружний адміністративний суд заборонив Партії регіонів та місцевому осередку ВО «Свобода» проводити мітинги та акції протесту біля театру оперу та балету, де 7 травня глава Російської православної церкви Кирило має вітати митрополита Харківського і Богодухівського Никодима із 90-річчям.

Таким чином суд задовольнив позов міської ради. Чиновники аргументували вимогу заборонити акції тим, що майданчик біля театру є улюбленим місцем відпочинку харків’ян, тим більше у святкові дні, а по вулиці Сумській їздить багато автомобілів.

Судді також вирішили, що пікет свободівців може загрожувати національній безпеці України, заявили Радіо Свобода в обласному осередку організації.

У мотивувальній частині рішення також йдеться про заборону проводити акції 9 травня, щоб не затьмарювати гучномовцями та виступами «радість великого свята»

Партія регіонів у заявці на мітинг на підтримку глави РПЦ в суботу вказала 12 тисяч осіб, а ВО «Свобода» планувало влаштувати театралізовану акцію протесту проти візиту Московського патріарха Кирила, участь в якій мали взяти близько 70 людей.

Свободівці планують в суботу подати апеляцію на рішення суду. Місцева організація Партії регіонів рішення оскаржувати не збирається.

Патріарх Кирило має прибути у Харків в суботу, а в неділю відслужить урочисту літургію на майдані Свободи, для чого на площі встановили сцену у вигляді вівтаря.
XS
SM
MD
LG