Доступність посилання

ТОП новини

Московський патріарх Кирило відправив літургію в Донецьку


Близько трьох тисяч віруючих 7 травня взяли участь у літургії, яку очолив глава Російської православної церкви Кирило у Спасо-Преображенському соборі Донецька.

Також у літургії взяв участь предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Володимир та низка інших православних ієрархів із Росії, України.

На службі були присутні, як повідомляє агентство «Українські новини», дружина Президента України Людмила Янукович, керівництво Донецька й області.

Після завершення служби Кирило передав всім віруючим патріарше благословення у вигляді невеликої ікони із зображенням воскреслого Спасителя.

Служба тривала близько 2,5 годин і транслювалася в ефірі місцевого телебачення й у мережі інтернет.

Кирило прибув 6 травня до України для участі в заходах з нагоди 90-річчя митрополита Харківського і богодухівського Української православної церкви (Московського патріархату) Нікодима й 60-річчя митрополита донецького й маріупольського УПЦ (МП) Іларіона.

Після літургії у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Донецька Московський патріарх вирушає в Харків.

У Харкові планується відвідування керівником РПЦ Свято-Благовіщенського кафедрального собору, його участь в урочистій академії, присвяченій 90-річчю митрополита Нікодима, і божественній літургії на площі Свободи, у якій також візьмуть участь предстоятель УПЦ (МП) Володимир та низка інших православних ієрархів із Росії та України.

Також заплановане покладання вінків до меморіального комплексу Слави.

25-27 квітня патріарх Кирило відвідував Україну й взяв участь у заходах з нагоди 25-ї річниці Чорнобильської катастрофи.
XS
SM
MD
LG