Доступність посилання

ТОП новини

Московський патріарх Кирило відправив літургію в Харкові


Предстоятель Російської православної церкви патріарх Московський Кирило (Володимир Гундяєв) відправив у неділю в Харкові на майдані Свободи урочисту літургію, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За оцінками правоохоронців, у ній узяли участь близько десяти тисяч людей.

Участь у богослужінні взяли також предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Володимир та митрополит Харківський і Богодухівський УПЦ (МП) Никодим, із нагоди 90-річчя якого патріарх Кирило і прибув до Харкова.

У суботу патріарх Кирило відправив службу у Благовіщенському кафедральному соборі Харкова та взяв участь в урочистостях із нагоди 90-річного ювілею митрополита Никодима в театрі оперу та балету. Глава РПЦ вручив митрополитові Харківському і Богодухівському орден Російської православної церкви преподобного Серафима Саровського I ступеня. Крім того, відзнакою Української православної церкви (МП) нагородив ювіляра митрополит Київський та всієї України Володимир.

А посол Росії в Україні Михайло Зурабов вручив йому російську державну нагороду, Орден пошани. У свою чергу український віце-прем’єр Віктор Тихонов передав митрополитові від Президента України орден Князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня.
XS
SM
MD
LG