Доступність посилання

ТОП новини

Луценко не потребує примусового годування – ГПУ


Лідер партії «Народна самооборона», колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко за його згодою залишений у медичній частині слідчого ізолятора, щоб забезпечити цілодобовий медичний контроль за його станом, повідомила в неділю пресова служба Генеральної прокуратури.

За цим повідомленням, здійснений цього дня комісійний огляд Луценка за участі фахівців із гастроентерології, кардіології та ендокринології дав висновок, що загальний стан його здоров’я задовільний і примусового годування він не потребує.

Луценко, який перебуває під вартою за рішенням Печерського районного суду Києва з 27 грудня, оголосив із 22 квітня голодівку протесту проти свого утримання в слідчому ізоляторі, яке він вважає за незаконне. При цьому, за попередніми повідомленнями Генпрокуратури, він «за рекомендацією лікарів … добровільно вживав поживну суміш до 4 травня включно».

У суботу, за повідомленням «Народної самооборони», дружина Луценка Ірина заявила, що його стан залишався «незмінно важким» після того, як він днями відмовився від поживної суміші і від крапельниць для підтримки організму та вживає лише воду. За її словами, адміністрація СІЗО звернулася до Генпрокуратури по дозвіл на примусове годування.

Проти Юрія Луценка порушена кримінальна справа, за якою його звинувачують у перевищенні повноважень на посаді міністра. Його взяли під варту, щоб він, за словами слідства, не міг «ухилятися від вивчення матеріалів» своєї справи. Минулого місяця Апеляційний суд Києва продовжив термін його утримання у СІЗО до 26 травня цього року, хоча на той час Луценко закінчив ознайомлення зі справою.
XS
SM
MD
LG