Доступність посилання

ТОП новини

Дружина Луценка вимагає незалежного медобстеження чоловіка


Дружина лідера партії «Народна самооборона», колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина вимагатиме незалежного обстеження свого чоловіка у цивільній лікарні незалежними лікарями для встановлення повної картини стану його здоров’я, повідомила в неділю прес-служба партії.

За цим повідомленням, цього дня вона зустрічалася з начальником Лук’янівського СІЗО Ігорем Шейкіним і представниками Департаменту з питань виконання покарань, які повідомили про чергове обстеження стану здоров’я Юрія Луценка.

Ірина Луценко ставить під сумнів інформацію про стабільний стан здоров’я чоловіка, оскільки в неділю, за її словами, триває вже 17-й день голодування і 4-й день повної відмови від вживання їжі, «суміші для голодуючих», а також крапельниць із вітамінами для підтримування організму, мовиться в повідомленні.

У СІЗО Ірині Луценко підтвердили, що до адміністрації досі не надійшла відповідь від Генеральної прокуратури про дозвіл на застосування засобів для примусового годування.

Цього ж дня, в неділю, пресова служба Генпрокуратури, повідомляючи про результати згаданого останнього обстеження, заявила, що, за його висновками, загальний стан здоров’я Луценка задовільний і примусового годування він не потребує.

Юрій Луценко оголосив із 22 квітня голодівку протесту, вважаючи за незаконне рішення Апеляційного суду Києва продовжити термін його утримання в СІЗО до 26 травня цього року. Його взяли під варту за рішенням Печерського районного суду Києва з 27 грудня, щоб він, за словами слідства, не міг «ухилятися від вивчення матеріалів» своєї справи, але на час рішення Апеляційного суду Луценко вже закінчив ознайомлення зі справою. Проти Луценка порушена кримінальна справа, за якою його звинувачують у перевищенні повноважень на посаді міністра.
XS
SM
MD
LG