Доступність посилання

ТОП новини

У Києві вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій


Українські національні патріотичні сили вшанували в неділю на Михайлівській площі в Києві пам’ять загиблих у Другій світовій війні.

За повідомленням агентства «Інтерфакс-Україна», біля Михайлівського золотоверхого монастиря відбулася панахида за загиблими під час війни.

Потім учасники акції «викинули на смітник історії» портрети Йосипа Сталіна та Адольфа Гітлера, а також червоний прапор, на якому між зображеннями серпа і молота і нацистської свастики був знак рівності.

В акції взяли участь близько 50 осіб, які тримали прапори Української народної партії, Конгресу українських націоналістів, плакати з написами «Червоний – прапор окупанта!», «Нацизм перемогли народи світу», а також плакати з зображеннями прапорів держав, які входили до антигітлерівської коаліції.

На завершення заходу учасники акції розгорнули великий прапор України, а також виконали гімн України.

У своїй заяві вони закликали українців «гідно відзначити річницю перемоги над нацистським тоталітаризмом і вшанувати пам’ять усіх полеглих у найстрашнішій війні в історії людства».

«Ми закликаємо не забувати, що цю війну розв’язали два тоталітарні режими: гітлерівський та сталінський», – мовиться в заяві.
XS
SM
MD
LG