Доступність посилання

ТОП новини

Янукович привітав український народ з Днем Перемоги


Президент України Віктор Янукович називає День Перемоги святом, яке об’єднує всі покоління і є невичерпним джерелом патріотизму, віри у власні сили та можливості. Про це йдеться у його привітанні з нагоди Дня Перемоги, розміщеному на офіційному сайті глави держави.

Янукович привітав весь український народ і насамперед ветеранів, які, за його словами, мужньо здолали вогненні фронтові дороги, чесно виконавши свій військовий та громадянський обов’язок.

«Ми завжди пам’ятатимемо про те, як довгі 1225 днів і ночей Україна була окупована фашистськими вандалами. Окупована, але не зломлена. Загарбана, але не поставлена на коліна», – мовиться у зверненні.

Неоціненним, за його словами, також є життєвий подвиг тих, хто підняв зі згарищ міста і села, відбудував зруйноване господарство, заклав підвалини незалежної України. Ці люди і сьогодні вчать нас мудрості, витримці, терпінню та оптимізму, зауважив Президент.

Янукович побажав усім їм здоров’я, душевного тепла, добробуту і миру на довгі та щасливі роки.

Поряд із привітанням, оприлюдненим учора напередодні свята, на сайті Президента того ж дня було оприлюднено і звернення Віктора Януковича у зв’язку з відзначенням Днів пам’яті та примирення, вшановувати які Генеральна асамблея ООН рекомендує 8 або/і 9 травня.

«Усім нам треба пам’ятати невимовно страшні цифри статистики: втрати України у Другій світовій війні оцінюються більш ніж у 10 мільйонів життів. Цей скорботний перелік і донині неповний», – мовиться, зокрема, у зверненні.

Президент також заявив у ньому, що Україна відкрита для активної співпраці на рівноправних засадах, для повномасштабної участі в нинішніх програмах забезпечення стабільності та безпеки і готова долучитися до нових міжнародних мирних ініціатив.

День Перемоги на вшанування річниці перемоги над нацистською Німеччиною святкують 9 травня в Україні і низці головно післярадянських країн.

Більшість країн світу, які святкують перемогу над нацистською Німеччиною в Другій світовій війні або вшановують пам’ять жертв тієї війни, роблять це 8 травня.
XS
SM
MD
LG