Доступність посилання

ТОП новини

Лідер ВО «Свобода»: «Провокацію здійснила влада»


Під час протистояння у прихильника «Свободи» вистрелили з травматичної зброї, 9 травня 2011 року
Під час протистояння у прихильника «Свободи» вистрелили з травматичної зброї, 9 травня 2011 року

Київ – За фактом стрілянини у Львові 9 травня біля Пагорба Слави порушили кримінальну справу за статтею «хуліганство». Про це повідомив заступник керівника ГУ МВС у Львівській області Михайло Курочка. А керівник Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, який сьогодні написав заяву про відставку, звернувся до прокуратури з проханням дати оцінку ситуації, що склалася. Тим часом Держдума Росії планує ухвалити спеціальну заяву з приводу зазначених подій у Львові.

Сьогодні голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк повідомив, що звернувся до прокурора.

«Я думаю, що упродовж 10 днів прокуратура дасть оцінку всім діям, – сказав він. – Наразі працює комісія». Цимбалюк запевнив, що вчора всі офіційні заходи, які проводила обладміністрація та міська влада, «проходили без ексцесів, під державними прапорами, так як ми домовилися з керівниками всіх ветеранських організацій області».

За словами Цимбалюка, проблеми почалися «через деякі політичні сили, групи громадян», які проводили свої заходи. Саме вони не врахували рішення суду, який ухвалив заборону будь-яких акцій, крім офіційних.

Особу «стрільця» встановлено

За фактом стрілянини у Львові 9 травня біля Пагорба Слави порушили кримінальну справу, повідомив заступник керівника Головного управління МВС у Львівській області Михайло Курочка.

За його словами, справу порушили за статтею «хуліганство». Правоохоронці встановили особу того, хто стріляв. Ним виявився син колишнього заступника начальника Управління ДАІ у Львівській області

Курочка також повідомив, що загалом у сутичках 9 травня постраждали 14 осіб, один потерпілий досі залишається в лікарні.

Влада здійснила провокацію без огляду на наслідки – Тягнибок

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок стверджує, що «влада здійснила і супроводжувала реваншистську «червонопрапорну» провокацію без огляду на її можливі наслідки».

«Зверніть увагу, як цинічно виглядає картина, коли зранку 9 травня правоохоронці не допускали львівських ветеранів та їхні родини для покладання квітів до могил на Марсовому полі, а по обіді, брутально нехтуючи судовим рішенням, мало не за руки завели провокаторів на Пагорб слави і дозволили вчинити антидержавний шабаш, після чого під міліцейським прикриттям вивезли промосковських гастролерів за межі Львова», – сказав лідер «Свободи».

За його словами, «таку ганьбу, коли попри всі судові рішення, влада продовжує інсинуації, не витримали прості львів’яни, які вийшли на вулиці рідного міста, щоб захистити власну честь і гідність та не дати топтати Конституцію і закон».

У Москві вже пишуть заяву

Держдума в середу планує ухвалити заяву у зв'язку з подіями у Львові 9 травня.

Спікер палати Борис Гризлов на пленарному засіданні Держдуми у вівторок дав трьом профільним комітетам доручення підготувати відповідний проект заяви.

«Доручити трьом комітетам – у справах СНД, у справах ветеранів і з міжнародних справ – підготувати заяву у зв'язку з безчинствами львівських націоналістів і завтра на пленарному засіданні її обговорити», – сказав Гризлов.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG