Доступність посилання

ТОП новини

Україна перебирає головування в Комітеті міністрів Ради Європи


Сьогодні в Стамбулі Туреччина передасть Україні головування в Комітеті міністрів Ради Європи, засідання якого розпочалося напередодні.

Протягом піврічного періоду на чолі організації Україна сприятиме дотриманню прав дитини, а також розвитку місцевого самоврядування, повідомили у Міністерстві закордонних справ.

Деякі експерти припускають, що головування в Комітеті міністрів може зробити прозорішим процес конституційної реформи в Україні.

Попри головування Україна залишатиметься під моніторингом Ради Європи, нагадує у коментарі для Радіо Свобода науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

«Рада Європи, зокрема і Венеціанська комісія, будуть дуже активно стежити і за змістовою частиною реформи, і за дотриманням легітимних процедур внесення тих змін до Конституції, які матимуть велике значення для функціонування демократичних інституцій», – розповів Радіо Свобода Олександр Сушко.

Результатом моніторингу стане чергова резолюція ПАРЄ щодо стану виконання Україною тих зобов’язань, які країна взяла на себе при вступі до Ради Європи.
XS
SM
MD
LG