Доступність посилання

ТОП новини

Рада заслухає Могильова щодо подій у Львові 9 травня


Верховна Рада України заслухає інформацію міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова щодо подій, які сталися у Львові під час святкування 9 травня.

Із пропозицією заслухати в парламенті Могильова сьогодні на погоджувальній раді виступив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Він також зауважив що Верховна Рада має взяти розслідування цього питання на контроль і зняти його з порядку денного лише «після того, як винні понесуть відповідне покарання».

«Те, що сталося у Львові, якщо не знайде відповідних правових оцінок, зрештою може вплинути на нашу державність», – наголосив Єфремов.

За його словами, представники Партії регіонів мають намір «дуже жорстко контролювати те, що сталося у Львові». «Винних має бути покарано», – наголосив Єфремов.

Спікер Володимир Литвин погодився на таку пропозицію і заявив, що Могильова можна заслухати в п’ятницю, під час години запитань до уряду, або в інший день.

Вчора Президент Віктор Янукович запропонував Генеральному прокуророві Вікторові Пшонці створити робочу групу із залученням представників Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ для вивчення подій у Львові 9 травня та надання правової оцінки виявленим фактам порушення прав і свобод людини.

9 травня у Львові сталися сутички між представниками ВО «Свобода» та прихильниками святкування Дня перемоги з червоними прапорами і георгіївськими стрічками. Внаслідок бійок, за даними міліції, постраждали понад 10 людей, дев’ятьох осіб затримали.
XS
SM
MD
LG