Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко каже, що справа проти неї «сфальшована»


Лідер партії «Батьківщина», колишній прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що матеріали, які стали підставою для порушення проти неї кримінальної справи, свідчать про замовний характер політичного переслідування.

«Більшість матеріалів, які є в справах, які передала прокуратура, є сфальшованими, вони не є реальними», – заявила Юлія Тимошенко, повідомляє її персональний сайт.

Зі свого боку, захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко зазначив, що напередодні зміг протягом п’яти годин ознайомитися з частиною матеріалів.

«Ця справа є абсолютно очевидно замовною, і докази цього знаходяться в тих томах, які Генеральна прокуратура надала в суд», – наголосив він.

За словами захисника, сьогодні під час судового засідання позивач планує звернутися до суду з клопотанням про надання додаткової можливості для ознайомлення з матеріалами справи.

Сьогодні Печерський районний суд міста Києва продовжить розгляд скарги Юлії Тимошенко щодо визнання незаконності постанови Генеральної прокуратури України про порушення кримінальної справи проти колишнього прем’єра щодо газових угод 2009 року.

Досі засідання суду не почалося, зокрема, через те, що представники ЗМІ не змогли потрапити до зали засідання, оскільки зала переповнена.

Позивач наполягає на допуску ЗМІ до висвітлення процесу судового засідання.

Суддя спочатку оголосила 15-хвилинну перерву для з’ясування, чому представники ЗМІ не можуть потрапити до зали засідання. Вона встановила, що представники телеканалів можуть здійснювати відеозйомку лише під час оголошення рішення суду за результатами розгляду скарги.

Через декілька хвилин суддя оголосила ще одну перерву до 14:00 для організації проведення судового засідання.
XS
SM
MD
LG