Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко вимагає публічного процесу в розгляді її скарги


Лідер партії «Батьківщина», колишній прем’єр Юлія Тимошенко наполягає, щоб судовий процес із розгляду її скарги про визнання незаконним порушення проти неї кримінальної справи за укладення газових угод був публічним. Про це Тимошенко заявила Радіо Свобода в залі судового засідання, коли в процесі оголосили перерву до 14:00.

«Сьогодні ми намагалися примусити суд виконати положення і Конституції, і спеціальних законів про те, що процеси мусять бути відкритими, гласними і так, як передбачено нашими законами – з допуском ЗМІ. Але враховуючи те, що, за нашими оцінками, ця справа політично замовна, зі сфальшованими доказами, то суд відмовився цей процес проводити публічно і гласно і забороняє присутність ЗМІ», – сказала лідер БЮТ.

За словами Тимошенко, перерва в засіданні суду викликана тим, що судді потрібно «порадитися з Адміністрацією Президента, що їй робити в ситуації, коли в залі депутати, під залом – ЗМІ».

Як прогнозує лідер «Батьківщини», суддя спробує «або ізолювати ЗМІ, або взагалі закрити судовий процес».

На судове засідання, яке мало розпочатися о 12:00, були допущені лише представники друкованих ЗМІ.

Згідно з рішенням, яке вчора оголосила суддя Галина Супрун, телеоператори можуть бути присутніми у залі суду лише під час оголошення рішення за результатами розгляду скарги Тимошенко.

Перерва в судовому засіданні сьогодні триватиме до 14:00.
XS
SM
MD
LG